top of page

Talvi on golfarin mahdollisuus, hyödynnä se!

Päivitetty: 20. lokak. 2023



”Hiihdossa mitalit jaetaan kesällä”, on vanha klisee, mutta voisiko tästä jotenkin vetää johdantoa golfin talviharjoitteluun?


Tiedämme. että useimmille klubipelaajille golf on vain kiva kesäinen harrastus ilman sen kummempia tavoitteita, pääasiana on vain mielekäs luontoliikunta ja kiva pelailu hyvien ystävien seurassa. Hyvä niin! Mutta, golf voisi olla ehkä vieläkin antoisampaa, jos swing kulkisi varmemmin ja niitä pareja tulisi enemmän, eikö?


Talvella kehitytään, opitaan uutta ja muutetaan vanhaa

Talvi on oivallinen mahdollisuus kehittymiseen, koska tällöin on aikaa harjoitella ja voi paremmin keskittyä tekniikan muutoksiin, tai swingin tehostamistoimenpiteisiin. Vaikka swing hetkeksi sekoaisi, sillä ei ole niin väliä, kun ei ole menossa kentälle pelaamaan. Hyvän motivaattorina voi pitää sitä, että tulevan kesän pelissä ulosmitataan talvella opittua.



Pelkällä pelaamisella Swing-tekniikka ei kehity!

Tiesittekö, että pelkkä pelaaminen enemmänkin huonontaa kuin parantaa swing-tekniikkaa? Pelaaminen paineen alla, väsymys, liiallinen odottelu tai kiire vaikuttaa swingiin. Keskittyminen heikkenee ja lyönneistä tulee helposti väkinäisiä ja jännittyneitä. Joskus ne ovat ylivauhtisia, epärytmisiä tai varovaisia peruslyöntejä.

Jos suurin osa lyönneistä on joko huonoja tai sinne päin, niin voiko joku väittää, että sellainen toiminta parantaa teknistä osaamista? Ei, vaan käy päinvastoin. Olette varmasti huomanneet tämän seuratessanne joidenkin pelikavereiden tekemistä kentällä?


Koska kesällä tulee pelaamista paljon enemmän kuin itse tekniikkaharjoittelua eli harjoittelua rangella, niin ei swing, eikä pelaaminen pääse kehittymään.


Mikä on tavoitteesi?

Jos haluaa oikeasti kehittyä talven aikana, olisi ensimmäisenä päätettävä oma tavoite. Mikä on tahtotila, mitä haluaa oppia ja kuinka paljon on aikaa harjoittelulle? Riittääkö vain suurimpien virheiden korjaus? Kuinka paljon haluaa panostaa oman tekniikan kehittämiseen, sillä jokainen voi oppia, jos on riittävästi tahtoa?


Haluaako talvena muuttaa käsilyönnin vartalojohtoiseksi Bodyswingiksi, oikeaksi lajitekniikaksi, jota myös ammattilaiset käyttävät?


Lihasmuistiin ajaminen vaatii paljon oikeita toistoja

Sanotaan, että suoritustekniikka on hyvässä lihasmuistissa, kun sitä on tehty10 000 toistoa. Tuo määrä on siis 100 harjoitusta, joka harjoituksella 100 palloa. Jos harjoitellaan 2–3 kertaa viikossa, tekee se noin 7 000 toistoa 6 kuukauden aikana. Tämän määrän voi jopa kaksin- tai kolminkertaistaa kuivaharjoitteluna tai mielikuvaharjoitteluna.



Lihas kun ei tiedä, onko pallo mukana harjoittelussa. Toistojen kuitenkin tulee olla mahdollisimman oikeita, jotta muokattu, uusi tekniikka alkaa kehittyä oikeaan suuntaan.

Bodyswing-valmennuksella kehityt varmasti!

Aluksi käymme läpi, mitä oppilaan olisi osattava, jotta tulee paremmaksi. Kurssilla opetellaan 5–8 kpl tekniikan ydinharjoitetta ja näitä harjoitteita tehdään keskittyneesti, harjoite kerrallaan ja periaatteella: hitaasta nopeaan, pienestä isoon. Harjoituksia tehdään riittävästi, myös kuivaharjoitteita ja mielikuvaharjoitteita. Harjoitteissa pyritään aina mahdollisimman hyvään ja oikeaan.


Tehdään tietenkin videoanalyysiä, josta saa välitöntä palautetta. Lisäksi opetellaan kehotietoisuutta, opetellaan tuntemaan, miten keho ja kehon osat toimivat.

Tärkeä tavoite on myös opettaa oppilaat itsenäiseen, laadukkaaseen ja omatoimiseen harjoitteluun. Opi oppimaan - opi harjoittelemaan on yksi mottomme.


Kaikilla meidän valmennuksissa panostamme siihen, että oppilas saa riittävästi tietoa ja käytännön harjoitteita, joiden avulla voi jatkaa omatoimista kehittymistään myös valmennuksen jälkeen. Talvi - golfarin parasta aikaa! Hyödynnä se!


Turkka Stenlund on golfvalmennuksen rautainen ammattilainen ja taattuja tuloksia tuovan Bodyswing-opetusmetodin kehittäjä. Hän on toiminut golfin ammattivalmentajana (PGA) yli 30 vuotta ja sitä ennen urheiluvalmentajana sekä useiden eri lajien kilpaurheilijana.


Turkka on toiminut useassa isossa golfseurassa Head Prona ja ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä Golfliiton aluevalmennustoimintaa ja toiminut valmentajana muun muassa Vierumäen, Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistoissa.


Golfin lisäksi Turkka on toiminut liikunnanopettajana ja liikunnanohjaajana, liikuntakasvatusupseerina, kouluttajana, liikuntatuotteiden kehittäjänä sekä miekkailu-, hiihto- ja triathlonvalmentajana. Lisää tietoa ja tarkempi CV




Tutustu myös:







Syvempää tietoa saat Opi Bodywing-kirjasta

KIRJATILAUKSET SUORAAN OPETTAJALTA: proturkka(at)gmail.com


Hinta 25e + postikulu 9.80e

17 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page