VALMENTAJAT

Kurk kuvat.jpg

Turkka Stenlund (PGA Pro v.1991) on golfin rautainen ammattilainen ja taattuja tuloksia tuovan Bodyswing-opetusmetodin kehittäjä. Hän on toiminut golfin ammattivalmentajana yli 30 vuotta ja sitä ennen urheiluvalmentajana sekä useiden eri lajien kilpaurheilijana.

 

Turkka on vetänyt tuhansia golfkursseja niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on toiminut useassa isossa golfseurassa Head Prona ja ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä aluevalmennustoimintaa ja toiminut valmentajana muun muassa Vierumäen, Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistoissa.

 

Golfin lisäksi Turkka on toiminut liikunnanopettajana ja -ohjaajana, liikuntakasvatusupseerina, kouluttajana, palo- ja pelastussukeltajana, liikuntatuotteiden kehittäjänä sekä miekkailu-, hiihto- ja triathlonvalmentajana.


Turkalla on erittäin vahva pedagogiikan ja oppimisen psykologian tietämys. Lisäksi urheilufysiologian ja urheiluvalmennuksen periaatteiden sekä ihmisen anatomian tunteminen auttavat golfn valmennustyössä. Näiden vuosien aikana Turkka on kehittänyt toimivat opetusmetodit ja harjoitteet Bodyswingin opettamiseen ja oppimiseen, jossa tärkeänä osana huomioidaan myös poisoppiminen vanhasta/virheistä. Tuhannet oppilaat ovat antaneet kiitosta hyvästä opetuksesta, koska ovat huomanneet kehittyvänsä melko lyhyessäkin ajassa paljon paremmaksi swingaajaksi.

"En opeta golfia, vaan opetan oppilaitani oppimaan golfia.”

TURKKA STENLUND
PGA Pro, v. 1991
Kurk kuvat-8.jpg
Golf academy.PNG
PGA.GIF
MIKKO VALTONEN
PGA Pro (v. 2014)

Mikko on valmentanut Prona ja Head Prona usealla eri kentällä. Golfin lisäksi hänellä on monipuoliset harrastukset kuten kuntosali, jääkiekko, lumilautailu ja vesilautailu. Näissä lajeissa vaaditaan samoja taitoja kuin golfissakin eli hyvää kehonhallintaa, fysiikkaa, liikkuvuutta ja tasapainoa.

Mitä paremmin pelaaja oppii vartalon käytön swingissä, sen vakaammaksi pelaaminen kehittyy. Tätä nimenomaan Bodyswing-metodissa korostetaan. Kun vartalolla tehdään asiat oikein, kädet myötäilevät kehon liikettä luonnollisesti ja rennosti. Oikea liikejärjestys kehon ja mailan vapautuksessa on siis hyvin tärkeää. Mikko osaa ottaa huomioon kunkin lähtötason ja keskittyy valmentamisessa olennaiseen.

 

Tavoitteena on, että jokainen oppii mahdollisimman hyvän Bodyswingin ja että pääsee eroon käsiswingistä.

”Rennosti kohti parempaa golfia!”

Mikko Hills tiukka.jpg
PGA.GIF
JANNE MIKKILÄ, LitM Bodyswingvalmentaja

Janne on erittäin monipuolinen liikunnan ammattilainen, innokas urheilija ja penkkiurheilija – suorastaan urheilun suurkuluttaja. Hänellä on vahva kilpaurheilu- ja valmennustausta erilaisista mailapeleistä, muun muassa jääkiekosta, tenniksestä, squashista, pöytätenniksestä ja racketlonista. Hän on myös taitava golfari ja sertifioitu Bodyswing-valmentaja.

Jannella on vuosien kokemus ala- ja yläkoulun, lukion sekä aikuisopetuksen saralta. Hänen vahvuutenansa ovat loistavat pedagogiset taidot, kehontuntemus ja anatomia sekä tarkka valmennussilmä. Huumoria unohtamatta, sillä iloinen tekeminen on Jannelle tärkeää. Hän korostaa, että hyvällä motivaatioilmapiirillä ja oppimisympäristöllä suuri merkitys oppimiseen.

Mottoni on sama kuin Rinus Michelsilla:"En toivota teille onnea, vaan että saatte, mitä ansaitsette.” Eli vain oppimalla oppii ja Jannen opetustaito antaa hyvän takuun siihen.

Janne tiukka.jpg
JANNE RIIPI Bodyswingvalmentaja
Janne seisoo tiukempi.jpeg

Janne Riipi on erittäin intohimoisesti golfin opettamiseen suhtautuva golfvalmentaja. Urheilutaustasta löytyy jääkiekkoa, amerikkalaista jalkapalloa ja kamppailulajeja. Hän on toiminut kouluttajana ja kasvattajana yli 15 vuotta.

Golfliiton valmentajakoulutukset ja perehtyneisyys eri opetusmetodeihin on antanut laajaa näkökulmaa golfiin. Janne on tehnyt jo pitkään yhteistyötä PGA Turkka Stenlundin kanssa, ensin oppilaana ja sitten apuvalmentajana. Hän haluaa, että oppilaat oppisivat Bodyswingin mahdollisimman pian golfin aloittamisen jälkeen, jotta voisi välttää ne ensimmäiset karikot, joihin golfarit helposti ajautuvat.


Kurssien tavoitteena on saada Bodyswingtekniikka hyväksi omatoimista harjoittelua varten. Tavoitteena on myös, että tuleva kausi tulee olemaan nauttivampi ja ymmärrys pallon lyömiseen selkeytyy.

Kesän tulos tehdään talvella, tule nyt talvella Jannen oppiin.