top of page

Miksi en opi Bodyswingiä? -Voisiko syy löytyä opetuksesta?

Päivitetty: 7. lokak. 2023

Moni oppilaani on pohtinut: ”Kun katson ammattilaisia, nuoria ja muitakin hyviä pelaajia, swing näyttää niin ihanan rennolta ja yksinkertaiselta. Ihan kuin he vain päästäisivät mailan vapaaksi pitkille ja suorille käsille. Pallokin lentää tosi pitkälle!


"Miksi en minä saa menemään noin, vaikka olen mielestäni kohtuu notkea?"


Mistähän johtuu? Grippi? Pallon paikka? Vai olisiko se sittenkin se lyöntiasento?

Miksi en pysty tuohon yksinkertaiseen, rentoon liikkeeseen? Miksi käteni menevät koukkuun, eivät pysy suorina? Miksi swingini tuntuu raskaalta ja vaivalloiselta lyönniltä? Slaissaan, vaikka kuinka yritän korjata sitä? Miksi en opi vaikka minulle on kerrottu tekniikan yksityiskohtia? Onko golf sittenkin vaan liian vaikea minulle?Bodyswingiä ei opita tietämällä pieniä yksittäisiä yksityiskohtia

Varmasti osa palaajista ei ole koskaan käynyt swingin tekniikka- valmennuksessa Green Card- kurssin jälkeen. Ovat opetelleet itse, tai ajan myötä mukautuneet käsilyöntiin, tai sitten vain haluavat pelailla tekniikasta välittämättä ja tuloksesta riippumatta.


Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistuttaa, että Green Card- kursseilla ei juurikaan ehditä, tai yksinkertaisesti osata valmentaa swingliikettä-/body tekniikkaa liikkeen opetuksen periaattein, vaan käydään enemmänkin läpi yksittäisiä asioita mitä swingiin liittyy. Se on siis lähempänä teoriaopetusta, kuin käytännön swing- tekniikan valmennusta.


Bodyswing-valmennuksessa valmennetaan swingiin liittyviä liikkeitä ja liikesuoritusta

Monella valmentajalla on tapana pilkkoa swing pieniin osiin ja kun golfissa kehon liikesuorituksen lisäksi on vielä maila mukana, näitä pieniä osia onkin sitten riittämiin.

Pelkästään mailaan ja osumaan liittyviä muuttujia löytyy helposti yli 50. Eli korjattavaa ja kehitettävää kyllä riittää hyvinkin kahteen elämään. Etenkin, jos pyrimme saamaan kaikki kehon ja mailaan ja osumaan liittyvät tapahtumat ja toiminnot optimaalisiksi eli golfin teoreettisen mallinnuksen mukaisiksi.

Tällä absurdilla ja järjettömällä , joskin hyvin tutulla, "opi golfin teoria" esimerkillä ei ole mitään tekemistä swingin -ja siihen liittyvän liikkeen- ja tekniikan käytännön valmennuksen kanssa. Valmennusta tehdään ja toteutetaan aivan toisilla menetelmillä.


Oppiakseen Bodyswingin, pitää olla selkeä mielikuva ja vahva tunne suorituksesta


Oppiakseen Bodyswingin lähtökohtana pitää olla hyvin selkeä mielikuva ja vahva tunnne oikeasta suorituksesta. Sen jälkeen pitää opetella tietyt kehitysharjoitteet, usein vielä ohjelmoidusti.

Videolta saat tietoa ja mielikuvia Bodyswing-tekniikastaKatso Tigerin Bodyswing-video hidastettuna ja innostu siitä ja tule oppimaan Bodyswing-tekniikka!

Ystävällisin terveisin,


PGA Pro Turkka Stenlund


Tutustu myös Bodyswing harjoitevideoihin

ja muihin blogeihin


Turkka Stenlund on golfvalmennuksen rautainen ammattilainen ja taattuja tuloksia tuovan Bodyswing-opetusmetodin kehittäjä. Hän on toiminut golfin ammattivalmentajana (PGA) yli 30 vuotta ja sitä ennen urheiluvalmentajana sekä useiden eri lajien kilpaurheilijana.


Turkka on toiminut useassa isossa golfseurassa Head Prona ja ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä Golfliiton aluevalmennustoimintaa ja toiminut valmentajana muun muassa Vierumäen, Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistoissa.


Golfin lisäksi Turkka on toiminut liikunnanopettajana ja liikunnanohjaajana, liikuntakasvatusupseerina, kouluttajana, liikuntatuotteiden kehittäjänä sekä miekkailu-, hiihto- ja triathlonvalmentajana. Lisää tietoa ja tarkempi CV


Osta Opi Bodyswing-kirja, joka kertoo golfin perusteorian ja antaa konkreettiset ja yksinkertaistetut käytännön vinkit, miten voit oppia hyvän lajitekniikan, Bodyswingin.


KIRJATILAUKSET SUORAAN OPETTAJALTA E-mail: proturkka(at)gmail.com
96 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page