top of page

Seniori 50+ Hybridiswingillä lisää pituutta ja tarkkuutta! - rennommin ja luonnollisemmin!

Päivitetty: 13. marrask. 2023


Vaikka lihasvoima, liikkuvuus ja tasapaino heikkenevät iän myötä, swingiä voi edelleen kehittää ja parantaa – pitää vain ottaa nämä muutokset huomioon.


Olen kehitellyt swingin jonka kautta saat lyönteihisi pituutta ja suoruutta vaikka kehon motoriikka ja liikkuvuus olisivatkin heikentyneet.Miten Hybridiswing eroaa varsinaisesta lajitekniikasta, Bodyswingistä?


Bodyswingissä korostuu vartalon, erityisesti lantionkierron nopeus voimantuottajana ja mailan vauhdittajana. Käsivarsien tehtävänä on enemmänkin vain kulkea vartalon mukana osumahetkeen. Toiminta on vakaata, toistettavaa, ja tehokasta , mutta samalla se vaatii pelaajalta kohtuullisen paljon kehon motoriikkaa, koordinaatiota, liikkuvuutta ja kehonkierron nopeutta.


Hybridiswingissä käytetään kyllä vartaloa apuna painonsiirrossa ja lyöntiradan avaamisessa, mutta ei niin aktiivisesti kuin bodyswingissä, lantionkierto ei saa niin keskeistä johtajan roolia, vaan voimantuotto ja vauhditus välittyvät enemmänkin ylävartalon, oikean käsivarren, oikean olkapään, oikean kyljen ja ranne-kyynärkulman, sekä hieman ennen osumaa vapautettujen (crossiin päästettyjen) käsivarsien kautta. Tämä swingtapa sopii erityisen hyvin iäkkäimmille pelaajille, jotka haluavat saada mailanpään nopeutta, lyödä pidemmälle ja pelata hyvällä tasolla olevaa golfia pitkään.


Kyseessä on pitkälti sama swingtapa, tai tyyli mitä maailman parhaat seniori kilpapelaajatkin toteuttavat.


Alla muutama video josta saat näkemystä ja mielikuvia mistä on kysymys. Jos haluat oppia tämän Hybridiswingin tule valmennukseen. Valmennuspaikka talvikaudella: Planmeca Golf Areena. Tuntivaraukset: proturkka(at)gmail.com, tai p. 0417265860 Yksityisvalmennus voi onnistua myös muualla, esim. Espoossa.


Swing avatusta lyöntiasennosta antaa mahdollisuuden tarkemmalle, tehokkaammalle ja luonnollisemmalle swingille

Taaksekierto, backswing kannattaa lyhentää avaamalla lyöntiasento, jalkaterä, lantio, jo valmiiksi ennen varsinaista lyöntiä. Esiavattu lantio kääntyy ja avautuu lähes itsekseen pois lyönnin tieltä ja saatto menee helposti läpi.


Katso video:

Kun jalat ja lantio ovat alkuasennossa auki lyöntisuuntaan, saadaan aikaiseksi riittävä avauskääntö ja painonsiirto osumahetkeen. Lyönti menee helposti kunnolla läpi, ja pallo lentää yllättävän pitkälle pienellä hajonnalla.


Katso video:


Katso video:

Katso video:

Katso video:

Katso video:Turkka Stenlund PGA Pro, LO, GVT


Turkka Stenlund on golfvalmennuksen rautainen ammattilainen ja taattuja tuloksia tuovan Bodyswing-opetusmetodin kehittäjä. Hän on toiminut golfin ammattivalmentajana yli 30 vuotta ja sitä ennen urheiluvalmentajana sekä useiden eri lajien kilpaurheilijana.

Turkka on toiminut useassa isossa golfseurassa Head Prona ja ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä Golfliiton aluevalmennustoimintaa ja toiminut valmentajana muun muassa Vierumäen, Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistoissa.

Golfin lisäksi Turkka on toiminut liikunnanopettajana ja liikunnanohjaajana, liikuntakasvatusupseerina, kouluttajana, liikuntatuotteiden kehittäjänä sekä miekkailu-, hiihto- ja triathlonvalmentajana. Katso: Valmentajan esittely-/ CV

214 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page