top of page
  • proturkka

"Vaikka ei muuta niin kerran elämässä opin tuon!"

Päivitetty: 13 tuntia sitten

Tarkemmin, vakaammin ja tehokkaammin! Rennommin, luonnollisemmin ja terveellisemmin!

Edellä mainitut ovat yleisimpiä sanontoja, jotka kertovat jo opitun, hyvin omaksutun swingtekniikan lopputuloksista.


Ovatko nämä vain sanahelinää, toteamuksia ja ilmaan heitettyjä unelmien kuvauksia ilman todellista merkitystä? Voisiko sanojen taakse kätkeytyä jotain muutakin?Bodyswing on paljon muutakin kuin oikeaoppista swingtekniikkaa ja parempia tuloksia!


Perehdytään hetki vähän syvemmin niihin asioihin, joista useimmat pelaajat ovat kiinnostuneita.

Noin kaksi vuotta sitten julkaisimme Opi Bodyswing-swingaa kuin Pro -kirjan. Samoihin aikoihin aloimme julkaisemaan lyhyitä esittelyvideoita Bodyswing- tekniikkaan liittyvistä toiminnoista ja harjoitteista. Lisäksi kerroimme harjoittelumetodeista ja tekniikan mukanaan tuomista mahdollisuuksista monissa blogikirjoituksissamme ja videoillamme.

Tekniikan ja harjoittelumetodin esittelyä jatkoimme myös monilla maksuttomilla käytännön promoklinikoilla.Monet kollegat ja ystävät pitivät ja pitävät edelleen tällaista toimintaa älyttömänä. Moni tuttukin ihmetteli ääneen, miksi ihmeessä kerroimme niin avoimesti omia ajatuksiamme ja menetelmiämme, toimintatapojamme ja harjoitteitamme.


Olimme innostuneita bodyswingaamisen mahdollistamista hyödyistä klubipelaajille ja käytimme runsaasti aikaa materiaalin tuottamiseen. Aiheutimme hämmennystä jakamalla ohjeita, vinkkejä ja videoita sosiaalisessa mediassa ja omilla kotisivuillamme ihan ilmaiseksi.


Omien sähköisten kanaviemme lisäksi käytimme tuhansia euroja jakaaksemme materiaalia mahdollisimman laajaan käyttöön myös maksullisen somemarkkinoinnin avulla.

Toimintatapamme valintaan on tietysti useita syitä. Tärkein niistä on alusta asti ollut sekä tiedon jakaminen että pelaajien kannustaminen omatoimiseen harjoitteluun. Lisäksi olemme halunneet antaa välineitä itsensä kehittämiseen ja unelmien toteutumiseen.

Joku toinen puolestaan kysyi, eikö swingiin ja pelaamiseen liittyvää tietoa ole jo ihan riittävästi saatavilla. Jokainen pelaaja on käynyt Green card -kurssin, etsinyt tietoa internetistä ja kirjoista, lukenut golfaiheisia lehtiä ja katsonut enemmän kuin tarpeeksi YouTubesta löytyviä videoita. Hän ihmetteli ääneen, miksi pitää työntää lusikka siihen samaan soppaan.


Saatavilla oleva tieto on usein sirpaloitunutta, liian teoreettista ja huonosti vieraalta kieleltä käännettyä.

Pahimmillaan huonosti tuotettu tai itselle juuri siihen hetkeen tarpeeton tieto voi aiheuttaa kiinnostuksen menetyksen aiheeseen tai haitata hyvän tekniikan ymmärtämistä, oivaltamista ja löytymistä.

Todellakin tietoa on saatavilla runsaasti, monen mielestä liikaakin. Kuulen kuitenkin usein tarvittavan tiedon olevan hyvin sirpaloitunutta ja epäselvää, usein vaikeaselkoista ja huonosti vieraalta kieleltä käännettyä.


Pahimmillaan huonosti tuotettu tai itselle juuri siihen hetkeen tarpeeton tieto voi aiheuttaa kiinnostuksen menetyksen aiheeseen tai haitata hyvän tekniikan ymmärtämistä, oivaltamista ja löytymistä. Ainakaan epäsopiva materiaali ei kannusta, auta eikä ohjaa omatoimiseen, kehittävään, tavoitteelliseen ja mielekkääseen harjoitteluun.


Katso miten meillä tekniikkaa oivalletaan, opitaan ja kehitetään: https://www.bodyswing.fi/post/onko-mallioppiminen-sittenkin-avain-swingin-oppimiseenBodyswing on väline, joka mahdollistaa pelaajan onnistumista ja kehittymistä!

Yli 90 prosenttia oppilaistamme tulee valmennukseen nähtyään ensin videoitamme, käytyään promoklinikoilla, luettuaan blogitekstejämme tai kirjamme. Miksi näin tapahtuu?


Tietoisuus tekniikasta ja miten sitä voisi opetella kasvattaa mielenkiintoa ja luo motivaatiota oppimiseen, harjoitteluun sekä kokonaisvaltaiseen itsensä kehittämiseen.

Ymmärrys ja motivaatio luovat ja tuovat mukanaan usein myös unelmia uusista mahdollisuuksista ja jostain paremmasta. Parhaimmillaan oikea-aikaisesti saatu tieto poistaa pinttyneitä, toimintaa ja omaa kehitystä jarruttavia uskomuksia.Aina voi oppia uutta, ikä ei ole este. Katso alla oleva video:


Valmennusten myötä meille on tullut hyvin selväksi se, milloin pelaaja on hukassa tekniikkansa kanssa ja epäonnistuu kentällä. Yhtäkkiä pelaaja ihmettelee lyömiään toppeja ja duffeja, harmittelee lyhentyneitä lyöntimatkoja sekä metsiin ja vesiin karanneita pallon lentoratoja. Niin saattaa käydä, jollei pelaaja tiedä mitä swingissä tapahtuu, mitkä asiat ovat tärkeitä ja miksi ne tehdään.


Oikeat mielikuvat ja niiden vertailu omaan swingiin on oppimisen ja kehittymisen keskiössä!


Miksi, miten ja mitä sitten harjoitella, jollei tiedä niiden merkitystä? Mistä tietää, tekeekö oikein vai väärin, harjoitteleeko tarkoituksenmukaisesti, turhaan vai jopa omalle swingilleen vahingollisesti.


Kehitystä eteenpäin viemistä toimista ei tunnu saavan kiinni, vaikka kuinka katselee ja kokeilee löytämiään ammattilaispelaajien vinkkejä. Lopulta moni keskittyy siihen ainoaan asiaan, johon tukeutuminen ilman apua on mahdollista – keinolla millä hyvänsä yrittää osua palloon paremmin.


Katso tämä:https://www.bodyswing.fi/post/onko-mallioppiminen-sittenkin-avain-swingin-oppimiseen

Kun pelaajan ymmärrys lisääntyy, hän tiedostaa miten itsellä menee ja mitä asioita pitää harjoitella. Hän ymmärtää, miksi ja miten ne pitää tehdä ja hyväksyy järjestelmällisen, tavoitteellisen harjoittelun merkityksen.


Jos haluat tietää enemmän Bodyswingistä ja taustoista, katso tämä: https://www.bodyswing.fi/post/mikä-bodyswing-on-katso-koko-tarina


Katso videoista, alla olevasta linkistä harjoitteet ja tietoa tekniikasta

https://www.bodyswing.fi/harjoitteet


Jokainen valmennuksissamme käynyt on todennut, etteivät osaharjoitteet olekaan niin vaikeita vaan täysin mahdollisia opittaviksi ja omaksuttaviksi. Tässä vaiheessa useimmiten alkavat muutkin unelmat ja haaveet nousta pelaajan mieleen:Jos opin tuon lantionkierron, niin swingi alkaa näyttämään hyvältä, kauniilta! Kun opin tuon vapautuksen, swingistä tulee rennompi, toistettavampi, tarkempi ja tehokkaampi. "Jonain päivänä swingaan yhtä hyvin kuin tuo Pro!"

Bodyswing on vahvasti unelmilla maustettu!


Unelmat hyvästä pelaamisesta, kauniista swingistä ja ihan oikealla lajitekniikalla pelaamisesta eivät kuitenkaan ole mahdottomia haaveita, vaan ihan mahdollisia jokaiselle.

Kuten eräs seniori-ikäinen valmennettavani, joka päätti ottaa pitkän valmennuspaketin opetellakseen hyvän ja rennon swingin, sellaisen jonka hänelle malliksi näytin. Hän alkoi käymään pilateksessa ja kuntosalilla, hän kuivaharjoitteli ja venytteli ohjeideni mukaan hyvin systemaattisesti. Koska herra oli jo pitkään pelannut, kysyin myöhemmin hänen motiivejaan näin laajaan panostukseen golfin saralla.

Odotin vastaukseksi tavanomaista tasoituksen laskemista tai lyöntipituuden ja -tarkkuuden kehittämistä. Valmennettavani vastaus olikin aivan toisenlainen ja ilahdutti minua suuresti:


”Vaikkei muuta kuin kerran elämässä opin tuon!” Vahvistin hänen tavoitettaan toistaen: ”Kun on uskoa, tavoite ja välineet, on kaikki mahdollista!”


Turkka Stenlund (PGA Pro v.1991) on golfvalmennuksen rautainen ammattilainen ja taattuja tuloksia tuovan Bodyswing-opetusmetodin kehittäjä. Hän on toiminut golfin ammattivalmentajana yli 30 vuotta ja sitä ennen urheiluvalmentajana sekä useiden eri lajien kilpaurheilijana.

Turkka on toiminut useassa isossa golfseurassa Head Prona ja ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä Golfliiton aluevalmennustoimintaa ja toiminut valmentajana muun muassa Vierumäen, Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistoissa.


Golfin lisäksi Turkka on toiminut liikunnanopettajana ja liikunnanohjaajana, liikuntakasvatusupseerina, kouluttajana, liikuntatuotteiden kehittäjänä sekä miekkailu-, hiihto- ja triathlonvalmentajana. Lisää tietoa ja tarkempi CV


Terveisin

Turkka

Bodyswing Golf Academy

www.bodyswing.fi

p. 041 7265860


Tutustu kaikkiin blogeihin: https://www.bodyswing.fi/blog


723 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page