top of page

Bodyswing on paljon muutakin kuin parempaa pelaamista!

Päivitetty: 20. lokak. 2023

Rennommin, luonnollisemmin ja terveellisemmin! Swingaa yhtä kauniisti kuin Nellly Korda tai Adam Scott! Sanoja, joita harvemmin käytetään swing-opetuksen markkinoinnissa.


Ovatko nämä vain ilmaan heitettyjä unelmien ja haaveiden kuvauksia ilman todellista merkitystä? Voisiko sanojen taakse kätkeytyä jotain muutakin?Bodyswing sisältää paljon haaveita ja unelmia!


Perehdytään hetki vähän syvemmin niihin asioihin, joista monet pelaajat ovat kiinnostuneita.

Noin kaksi vuotta sitten julkaisimme Opi Bodyswing-swingaa kuin Pro -kirjan. Samoihin aikoihin aloimme julkaisemaan lyhyitä esittelyvideoita Bodyswing- tekniikkaan liittyvistä toiminnoista ja harjoitteista. Lisäksi kerroimme harjoittelumetodeista ja tekniikan mukanaan tuomista mahdollisuuksista monissa blogikirjoituksissamme ja videoillamme.

Bodyswing-tekniikan, harjoitteiden ja opettelumetodin esittelyä jatkoimme myös monilla maksuttomilla käytännön opetus- promootio klinikoilla.Monet kollegat ja ystävät pitivät ja pitävät edelleen tällaista toimintaa älyttömänä. Miksi ihmeessä kerroimme niin avoimesti omia ajatuksiamme ja menetelmiämme, toimintatapojamme ja harjoitteitamme. Olimme innostuneita bodyswingin ja erityisesti sen harjoittelun mahdollistamista hyödyistä klubipelaajille ja käytimme runsaasti aikaa motivoivan ja innostavan materiaalin tuottamiseen.


Toimintatapamme valintaan on useita syitä. Tärkein niistä on ollut sekä tiedon jakaminen että pelaajien kannustaminen omatoimiseen harjoitteluun. Lisäksi olemme halunneet antaa välineitä ja luoda uskoa itsensä kehittämiseen ja unelmien toteutumiseen.

Joku kysyi, eikö swingiin ja sen harjoitteluun liittyvää tietoa ole jo ihan riittävästi saatavilla?


Jokainen pelaaja on käynyt Green card -kurssin, etsinyt tietoa internetistä ja kirjoista, lukenut golfaiheisia lehtiä ja katsonut enemmän kuin tarpeeksi YouTubesta löytyviä videoita, hän ihmetteli ääneen. Miksi pitää työntää lusikka siihen samaan soppaan?


Saatavilla oleva tieto on usein vaihtelevaa, monimutkaista, sirpaloitunutta ja teoreettista

Pahimmillaan huonosti tuotettu tieto voi aiheuttaa kiinnostuksen menetyksen, tai haitata hyvän tekniikan ymmärtämistä, oivaltamista oppimista

Todellakin tietoa on saatavilla runsaasti, monen mielestä aivan liikaakin. Kuulen kuitenkin usein tiedon olevan hyvin sirpaloitunutta, vaihtelevaa ja epäselvää, sekä usein liian teoreettista ja enemmänkin kilpapelaajille suunnattua.
Bodyswing luo motivaatiota harjoitteluun ja itsensä kehittämiseen!

Yli 90 prosenttia oppilaistamme tulee valmennukseen nähtyään ensin videoitamme, käytyään promoklinikoilla, luettuaan blogitekstejämme tai kirjamme. Miksi näin tapahtuu?


Tietoisuus swingliikkeestä ja sen tuomista mahdollisuuksista kasvattaa mielenkiintoa ja luo motivaatiota oppimiseen, harjoitteluun sekä kokonaisvaltaiseen itsensä kehittämiseen.

"Ymmärrys ja motivaatio luovat ja tuovat mukanaan usein myös unelmia uusista mahdollisuuksista ja jostain paremmasta. Parhaimmillaan saatu tieto poistaa pinttyneitä, omaa kehitystä jarruttavia uskomuksia"


Oikeat mielikuvat, niiden vertailu omaan swingiin on oppimisen kannalta tärkeää!


Jokainen valmennuksissamme käynyt on todennut, etteivät osaharjoitteet olekaan niin vaikeita vaan täysin mahdollisia opittaviksi ja omaksuttaviksi. Tässä vaiheessa useimmiten alkavat muutkin unelmat ja haaveet nousta pelaajan mieleen:


Katso harjoitteet ja tekniikan esittelyt: https://www.bodyswing.fi/harjoitteet"Jos opin tuon lantionkierron, niin swing alkaa näyttämään hyvältä ja kauniilta! Kun opin tuon vapautuksen, swingistä tulee rennompi ja luonnollisempi! "Jonain päivänä swingaan yhtä hyvin kuin tuo Pro!"

Bodyswing on vahvasti unelmilla maustettu!


Unelmat kauniista swingistä, terveellisyydestä, luonnollisuudesta, rentoudesta ja kehon motoriikan ja liikkuvuuden parantumisesta- ja ihan oikealla lajitekniikalla pelaamisesta eivät kuitenkaan ole mahdottomia haaveita, vaan ihan mahdollisia jokaiselle.


Kuten eräs seniori-ikäinen valmennettavani, joka päätti ottaa pitkän valmennuspaketin opetellakseen hyvän ja rennon swingin, sellaisen jonka hänelle malliksi näytin. Hän alkoi käymään pilateksessa ja kuntosalilla, hän kuivaharjoitteli ja venytteli ohjeideni mukaan hyvin systemaattisesti. Koska herra oli jo pitkään pelannut, kysyin myöhemmin hänen motiivejaan näin laajaan panostukseen golfin saralla.


Odotin vastaukseksi tavanomaista tasoituksen laskemista tai lyöntipituuden ja -tarkkuuden kehittämistä. Valmennettavani vastaus olikin aivan toisenlainen ja ilahdutti minua suuresti:


”Vaikkei muuta kuin kerran elämässä opin tuon sinun rennon ja luonnollisen tavan swingata!” Vahvistin hänen tavoitettaan toistaen: ”Kun on tavoite ja uskoa, on kaikki mahdollista!”


Turkka Stenlund (PGA Pro v.1991) on golfvalmennuksen rautainen ammattilainen ja taattuja tuloksia tuovan Bodyswing-opetusmetodin kehittäjä. Hän on toiminut golfin ammattivalmentajana yli 30 vuotta ja sitä ennen urheiluvalmentajana sekä useiden eri lajien kilpaurheilijana.

Turkka on toiminut useassa isossa golfseurassa Head Prona ja ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä Golfliiton aluevalmennustoimintaa ja toiminut valmentajana muun muassa Vierumäen, Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistoissa.


Golfin lisäksi Turkka on toiminut liikunnanopettajana ja liikunnanohjaajana, liikuntakasvatusupseerina, kouluttajana, liikuntatuotteiden kehittäjänä sekä miekkailu-, hiihto- ja triathlonvalmentajana. Lisää tietoa ja tarkempi CV


Terveisin

Turkka

Bodyswing Golf Academy

p. 041 7265860


33 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page