top of page

Bodyswing on paljon muutakin kuin pieniä numeroita tuloskortissa!

Rennommin, luonnollisemmin ja terveellisemmin! Ovat sanoja, joita harvemmin käytetään swing-opetuksen markkinoinnissa.


Ovatko nämä vain sanahelinää ja ilmaan heitettyjä unelmien kuvauksia ilman todellista merkitystä? Voisiko sanojen taakse kätkeytyä jotain muutakin?Bodyswing on paljon muutakin kuin oikeaoppista swingtekniikkaa ja tuloksia!


Perehdytään hetki vähän syvemmin niihin asioihin, joista monet pelaajat ovat kiinnostuneita.

Noin kaksi vuotta sitten julkaisimme Opi Bodyswing-swingaa kuin Pro -kirjan. Samoihin aikoihin aloimme julkaisemaan lyhyitä esittelyvideoita Bodyswing- tekniikkaan liittyvistä toiminnoista ja harjoitteista. Lisäksi kerroimme harjoittelumetodeista ja tekniikan mukanaan tuomista mahdollisuuksista monissa blogikirjoituksissamme ja videoillamme.

Bodyswing-tekniikan, harjoitteiden ja opettelumetodin esittelyä jatkoimme myös monilla maksuttomilla käytännön opetus- promootio klinikoilla.Monet kollegat ja ystävät pitivät ja pitävät edelleen tällaista toimintaa älyttömänä. Miksi ihmeessä kerroimme niin avoimesti omia ajatuksiamme ja menetelmiämme, toimintatapojamme ja harjoitteitamme. Olimme innostuneita bodyswingin ja erityisesti sen harjoittelun mahdollistamista hyödyistä klubipelaajille ja käytimme runsaasti aikaa motivoivan ja innostavan materiaalin tuottamiseen.

Toimintatapamme valintaan on useita syitä. Tärkein niistä on ollut sekä tiedon jakaminen että pelaajien kannustaminen omatoimiseen harjoitteluun. Lisäksi olemme halunneet antaa välineitä itsensä kehittämiseen ja unelmien toteutumiseen.

Joku kysyi, eikö swingiin ja pelaamiseen liittyvää tietoa ole jo ihan riittävästi saatavilla. Jokainen pelaaja on käynyt Green card -kurssin, etsinyt tietoa internetistä ja kirjoista, lukenut golfaiheisia lehtiä ja katsonut enemmän kuin tarpeeksi YouTubesta löytyviä videoita. Hän ihmetteli ääneen, miksi pitää työntää lusikka siihen samaan soppaan.


Saatavilla oleva tieto on usein liian sirpaloitunutta, teoreettista ja kilpapelaajille suunnattua!

Pahimmillaan huonosti tuotettu tieto voi aiheuttaa kiinnostuksen menetyksen, tai haitata hyvän tekniikan ymmärtämistä, oivaltamista ja löytymistä.

Todellakin tietoa on saatavilla runsaasti, monen mielestä liikaakin. Kuulen kuitenkin usein tiedon olevan hyvin sirpaloitunutta, epäselvää, teoreettista ja enemmänkin kilpapelaajille suunnattua.
Bodyswing luo motivaatiota itsensä kehittämiseen!

Yli 90 prosenttia oppilaistamme tulee valmennukseen nähtyään ensin videoitamme, käytyään promoklinikoilla, luettuaan blogitekstejämme tai kirjamme. Miksi näin tapahtuu?


Tietoisuus swingliikkeestä ja miten sitä voisi opetella kasvattaa mielenkiintoa ja luo motivaatiota oppimiseen, harjoitteluun sekä kokonaisvaltaiseen itsensä kehittämiseen.

Ymmärrys ja motivaatio luovat ja tuovat mukanaan usein myös unelmia uusista mahdollisuuksista ja jostain paremmasta. Parhaimmillaan oikea-aikaisesti saatu tieto poistaa pinttyneitä, toimintaa ja omaa kehitystä jarruttavia uskomuksia.Oikeat mielikuvat, niiden vertailu omaan swingiin on oppimisen ja kehittymisen keskiössä!


Jokainen valmennuksissamme käynyt on todennut, etteivät osaharjoitteet olekaan niin vaikeita vaan täysin mahdollisia opittaviksi ja omaksuttaviksi. Tässä vaiheessa useimmiten alkavat muutkin unelmat ja haaveet nousta pelaajan mieleen:Jos opin tuon lantionkierron, niin swingi alkaa näyttämään hyvältä, kauniilta! Kun opin tuon vapautuksen, swingistä tulee rennompi, toistettavampi, tarkempi ja tehokkaampi. "Jonain päivänä swingaan yhtä hyvin kuin tuo Pro!"

Bodyswing on vahvasti unelmilla maustettu!


Unelmat hyvästä pelaamisesta, kauniista swingistä ja ihan oikealla lajitekniikalla pelaamisesta eivät kuitenkaan ole mahdottomia haaveita, vaan ihan mahdollisia jokaiselle.


Kuten eräs seniori-ikäinen valmennettavani, joka päätti ottaa pitkän valmennuspaketin opetellakseen hyvän ja rennon swingin, sellaisen jonka hänelle malliksi näytin. Hän alkoi käymään pilateksessa ja kuntosalilla, hän kuivaharjoitteli ja venytteli ohjeideni mukaan hyvin systemaattisesti. Koska herra oli jo pitkään pelannut, kysyin myöhemmin hänen motiivejaan näin laajaan panostukseen golfin saralla.


Odotin vastaukseksi tavanomaista tasoituksen laskemista tai lyöntipituuden ja -tarkkuuden kehittämistä. Valmennettavani vastaus olikin aivan toisenlainen ja ilahdutti minua suuresti:


”Vaikkei muuta kuin kerran elämässä opin tuon rennon ja luonnollisen tavan swingata!” Vahvistin hänen tavoitettaan toistaen: ”Kun on tavoite ja välineet, on kaikki mahdollista!”


Turkka Stenlund (PGA Pro v.1991) on golfvalmennuksen rautainen ammattilainen ja taattuja tuloksia tuovan Bodyswing-opetusmetodin kehittäjä. Hän on toiminut golfin ammattivalmentajana yli 30 vuotta ja sitä ennen urheiluvalmentajana sekä useiden eri lajien kilpaurheilijana.

Turkka on toiminut useassa isossa golfseurassa Head Prona ja ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä Golfliiton aluevalmennustoimintaa ja toiminut valmentajana muun muassa Vierumäen, Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistoissa.


Golfin lisäksi Turkka on toiminut liikunnanopettajana ja liikunnanohjaajana, liikuntakasvatusupseerina, kouluttajana, liikuntatuotteiden kehittäjänä sekä miekkailu-, hiihto- ja triathlonvalmentajana. Lisää tietoa ja tarkempi CV


Terveisin

Turkka

Bodyswing Golf Academy

www.bodyswing.fi

p. 041 7265860
5 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page