top of page
  • proturkka

Kuivaharjoittelulla parempi golfswing!

Päivitetty: 11. jouluk. 2023

Haluan oikeasti auttaa sinua parantamaan omaa swingiäsi. Kuivaharjoittelulla on yllättävän merkittävä rooli kehittymisessäsi, ja nyt haluankin rohkaista sinua valitsemaan tämän polun kohti golfosaamisesi uusia ulottuvuuksia. Kuivaharjoittelu, erityisesti yhdistettynä malli- ja mielikuvaharjoitteluun, avaa ovet syvälliseen oppimiseen nopeammin kuin perinteiset pallon kanssa tehtävät toistoharjoittelut.


Keskittyminen kehon liikkeisiin ja oikeisiin asentoihin ilman pallon aiheuttamaa häiriötä tekee harjoittelusta huomattavasti tehokkaampaa.


Tekniikan, teorian ja perusvälineiden rooli

Saattaa herätä kysymys, tarvitseeko ennen oppimista tuntea tekniikan teoriaa tai onko aina otettava mukaan pallo, maila ja osumatunne harjoituksiin? Vakuutan, että syvällinen keskittyminen kuivaharjoittelun avulla voi olla huomattavasti tehokkaampaa kuin perinteinen opettelutapa. Miksi näin? Yleensä ajatellaan, että pallon kanssa harjoittelu on ainoa tapa oppia, mutta varsinkin itse tekniikan muutoksissa, kuten siirtyessä käsilyönnistä vartalojohtoiseen bodyswingiin, keskittyminen vartalon muutoksiin on haasteellista, kun samalla yritetään osua palloon.


Kuivaharjoittelu sen sijaan tarjoaa mahdollisuuden keskittyä ensisijaisesti liikkeiden oppimiseen, ja se on kuitenkin paljon tärkeämpi oppia kuin vaan oppia osumaan palloon!Bodyswingin oppiminen kehotietoisuuden kautta

Bodyswingin oppiminen vaatii kehotietoisuutta, riittävää ymmärrystä kehon ja mailan yhteistoiminnasta. Kuivaharjoittelu tarjoaa toimivan mahdollisuuden syventyä näihin olennaisiin elementteihin ilman pallon aiheuttamaa häiriötä. Voit visualisoida oikean mallin mielessäsi, mikä tekee harjoittelusta laadukkaampaa ja keskittyneempää.

Valmennuskokemukseni Bodyswing-tekniikan parissa on opettanut minulle, että fyysinen kyky, oikeat mielikuvat ja kehotietoisuus ovat ratkaisevassa roolissa swingin oppimisessa.

Perinteisesti kuivaharjoittelu on nähty enemmän verryttelyn tai tehostamisen roolina, mutta yhdistettynä mieli-mallikuvaharjoitteluun se osoittautuu erinomaiseksi keinoksi teknisen kehittymisen kannalta. Miksi moni ei kiinnitä näille tärkeille asioille huomiota?Oikea lähestymistapa swingin oppimiseen

Suurin osa ajattelee, että golfissa oleellisinta on saada pallo lyötyä mahdollisimman vähillä lyönneillä reikään. Tämä toki pitää paikkaansa, mutta jos lyönnit vaihtelevat miten sattuu eli itse swingtekniikka ei ole hallussa, niin myös peli menee miten sattuu.

Valitettavan paljon on golfareita, jotka eivät ole green card -kurssin jälkeen käynyt opetuksessa, vaan ajattelevat, että kyllä pelaamalla oppii. Joo, oppii varmasti jonkin verran, mutta ei yleensä itse lajitekniikkaa.


Jos ei halua tulla opetukseen, niin toki itsekin voi kehittää swingiä kuivaharjoittelulla. Kun panostaa oikeisiin liikkeisiin, liikeratoihin, kehonhallintaan ja tasapainoon kuivaharjoittelun avulla, voi saavuttaa merkittävää edistystä. Maila ja pallo tulevat mukaan vasta sitten, kun perusliikkeet ovat vankalla pohjalla.


Liike siis tulee ensin ja tulokset seuraavat perässä – kun liike on vakaampi, niin osuma on myös tehokkaampi ja sitä kautta tulos parempi!


Epävarmuudesta kohti itseluottamusta

Jokainen voi tuntea epävarmuutta uuden oppimisessa, mutta vakuutan, että kuiva- malli- mielikuvaharjoittelu ei ole vain mahdollista, vaan myös oikeasti toimivaa. Se ei vaadi muuta kuin peilin, oikean suorituksen tietoisen havainnoinnin ja intensiivisen keskittymisen. Usko itseesi, anna aikaa oppimiselle, ja huomaat pian, miten kuivaharjoittelu avaa tien kohti parempaa golfswingiäsi. Onnea matkaan kohti golfosaamisesi huippua!


Terveisin,

Turkka Stenlund

PGA Pro, LO, GVT


Turkka Stenlund on golfvalmennuksen rautainen ammattilainen ja taattuja tuloksia tuovan Bodyswing-opetusmetodin kehittäjä. Hän on toiminut golfin ammattivalmentajana yli 30 vuotta ja sitä ennen urheiluvalmentajana sekä useiden eri lajien kilpaurheilijana.

Turkka on toiminut useassa isossa golfseurassa Head Prona ja ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä Golfliiton aluevalmennustoimintaa ja toiminut valmentajana muun muassa Vierumäen, Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistoissa.


Golfin lisäksi Turkka on toiminut liikunnanopettajana ja liikunnanohjaajana, liikuntakasvatusupseerina, kouluttajana, liikuntatuotteiden kehittäjänä sekä miekkailu-, hiihto- ja triathlonvalmentajana.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page