top of page

Sinustako Bodyswingaaja? - Katso miten pääset alkuun!

Päivitetty: 29. huhtik.

Liikkeeseen keskittymisellä, oikeilla mielikuvilla, tehokkailla täsmäharjoitteilla ja harjoittelun ohjelmoinnilla tulet oppimaan Bodyswing-tekniikan!Jos golfin harrastaminen on aloitettu aikuisiällä, on jo pelattu jonkin aikaa, tai jo pitempään, Bodyswingin oppiminen vaatii yleensä aina valmistavat harjoitteet- suorituksen kehittelyn, harjoittelun ohjelmoinnin, selkeät mielikuvat ja kielikuvat, sekä kädestä pitäen avustamisen, sekä useita videointeja.


Tämä kannattaa katsoa: https://www.bodyswing.fi/post/onko-mallioppiminen-sittenkin-avain-swingin-oppimiseen

Alla valmennuksen ohjelma.


Katso koko valmennusprosessin ja opettelun metodin esittely: https://www.bodyswing.fi/post/käsiswingistä-bodyswingiin-valmennuksen-esittely


Poisoppiminen vanhasta on tärkeää!


Vaikka ongelman näkisi videolta tai valmentajan näyttämänä, ei kukaan pysty 1.5 sekuntia kestävän swingin aikana suoritustaan kontrolloimaan niin hyvin että muutos parempaan voisi vain tahdonvoimalla tapahtua. Aivoissa oleva lihasmuisti, siis se mihin vanha tekotapa on automatisoitunut, pitää siitä huolen.Väärän liikkeen poisoppimisessa on erittäin tärkeää, että pelaajalle annetaan selkeä mielikuva oikeasta liikkeestä ja pelaajaa avustetaan kädestä pitäen tunnistamaan, miltä oikea liike tuntuu ja miten se eroaa vanhasta.Bodyswing- metodissa laadukkaampaan ja nopeampaan oppimiseen sekä poisoppimiseen on panostettu siten, että muutosta ja uutta harjoitellaan osa-alueittain, kohta kerrallaan -periaatteella.

Videointi on hyvin tärkeässä roolissa uuden oppimisessa ja erityisesti vanhan poisoppimisessaHarjoitteita tehdään tarkoin harkitussa järjestyksessä!


Harjoitteita tehdään tarkoin harkitussa järjestyksessä, liikkeeseen intensiivisesti keskittyen. Koska toimiva Bodyswing perustuu kehon liikeketjuun, harjoitteiden järjestyksellä, opettelun metodilla ja suoritettavilla harjoitteilla on ratkaiseva merkitys.

Harjoitteet toimivat niin uuden oppimisessa kuin myös vanhan poisoppimisessa. Yhden tehtävän oikein tehty suoritus voi korjata jonkin toisenkin kohdan virheellisen tai puutteellisen suorittamisen.


Katso miten oppilas oppii parhaiten: https://www.bodyswing.fi/post/miten-oppilas-oppii-parhaiten


Kun asioita opetellaan osissa, voidaan keskittyä rauhassa yhteen tai korkeintaan kahteen asiaan kerralla. Silloin pelaaja pystyy keskittymään harjoitteluun intensiivisesti ja laadukkaasti.

Periaatteenamme on edetä hitaasta nopeaan ja yksityiskohdista kokonaisuuteen, pienin annoksin ja ajatus mukana.


On tärkeää missä järjestyksessä harjoitteita harjoitellaan- kehittelyn periaate!


Swingharjoittelussa on hyvin merkityksellistä se, mitä ja missä järjestyksessä tekniikkaa harjoitellaan ja mihin milloinkin keskitytään. Kehittelyn periaate!Turkka Stenlund on golfvalmennuksen rautainen ammattilainen ja taattuja tuloksia tuovan Bodyswing-opetusmetodin kehittäjä. Hän on toiminut golfin ammattivalmentajana yli 30 vuotta ja sitä ennen urheiluvalmentajana sekä useiden eri lajien kilpaurheilijana.


Turkka on toiminut useassa isossa golfseurassa Head Prona ja ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä aluevalmennustoimintaa ja toiminut valmentajana muun muassa Vierumäen, Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistoissa.


Golfin lisäksi Turkka on toiminut liikunnanopettajana ja liikunnanohjaajana, liikuntakasvatusupseerina, kouluttajana, liikuntatuotteiden kehittäjänä sekä miekkailu-, hiihto- ja triathlonvalmentajana. Lisää tietoa ja tarkempi CVTutustu myös muihin blogeihin


Katso tulevat Bodyswingkurssit Kurssit, klinikat ja yksityiset valmennukset alkavat ulkorangella, Mega Range, Vantaa heti kun sää sallii.


466 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page