top of page

Sinustako Bodyswingaaja? - Katso tämä!

Päivitetty: 13. marrask. 2023

Liikkeeseen keskittymisellä- sen tuntemisella, oikeilla mielikuvilla, tehokkailla harjoitteilla ja harjoittelun ohjelmoinnilla opit Bodyswing-tekniikan!Mikäli golfin harrastaminen on aloitettu aikuisiällä ja on jo pelattu jonkin aikaa, Bodyswingin oppiminen vaatii yleensä aina valmistavat kehitysharjoitteet- suorituksen asteittaisen kehittelyn ja harjoittelun ohjelmoinnin, sekä kokeneen ja osaavan valmentajan joka osaa avustaa liikettä-ja liikesuoritusta kädestä pitäen.

Alla keskeisiä harjoitteita:Katso koko valmennusprosessin ja opettelun metodin esittely: https://www.bodyswing.fi/post/käsiswingistä-bodyswingiin-valmennuksen-esittely


Ennen kuin voi oppia uutta, pitää poisoppia vanhaa!


Vaikka ongelman näkisi videolta tai valmentajan näyttämänä, ei kukaan pysty 1.5 sekuntia kestävän swingin aikana suoritustaan kontrolloimaan niin hyvin että muutos parempaan voisi vain tahdonvoimalla tapahtua. Aivoissa oleva lihasmuisti, siis se mihin vanha tekotapa on automatisoitunut, pitää siitä huolen.Väärän liikkeen poisoppimisessa on erittäin tärkeää, että pelaajalle annetaan selkeä mielikuva oikeasta liikkeestä ja avustetaan kädestä pitäen tunnistamaan, miltä oikea liike tuntuu ja miten se eroaa vanhasta.Bodyswing- metodissa laadukkaampaan ja nopeampaan oppimiseen sekä poisoppimiseen on panostettu siten, että muutosta ja uutta harjoitellaan ohjelmoidusti, askel kerrallaan periaatteella.

Videointi on hyvin tärkeässä roolissa uuden oppimisessa ja erityisesti vanhan poisoppimisessaHarjoitteita tehdään tarkoin harkitussa järjestyksessä!


Harjoitteita tehdään tarkoin harkitussa järjestyksessä, liikkeen tuntemiseen intensiivisesti keskittyen. Koska toimiva Bodyswing perustuu kehon liikeketjuun, harjoitteiden järjestyksellä, opettelun metodilla ja suoritettavilla harjoitteilla on ratkaiseva merkitys.


Harjoitteet toimivat niin uuden oppimisessa kuin myös vanhan poisoppimisessa. Yhden tehtävän oikein tehty suoritus voi korjata jonkin toisenkin kohdan virheellisen tai puutteellisen suorittamisen.


Kun asioita opetellaan osissa, voidaan keskittyä rauhassa yhteen asiaan kerralla. Silloin pelaaja pystyy keskittymään harjoitteluun intensiivisesti ja laadukkaasti.

Periaatteenamme on edetä hitaasta nopeaan, helposta vaikeaan ja osa-alueista kokonaisuuteen, pienin annoksin, ajatus ja tunne mukana.


Swingharjoittelussa on hyvin merkityksellistä se, mitä ja missä järjestyksessä tekniikkaa harjoitellaan ja mihin milloinkin keskitytään. Liikunnan opetuksen kehittelyn periaate!Turkka Stenlund on golfvalmennuksen rautainen ammattilainen ja taattuja tuloksia tuovan Bodyswing-opetusmetodin kehittäjä. Hän on toiminut golfin ammattivalmentajana yli 30 vuotta (PGA Pro) ja sitä ennen urheiluvalmentajana sekä useiden eri lajien kilpaurheilijana.


Turkka on toiminut useassa isossa golfseurassa Head Prona ja ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä aluevalmennustoimintaa ja toiminut valmentajana muun muassa Vierumäen, Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistoissa.


Golfin lisäksi Turkka on toiminut liikunnanopettajana ja liikunnanohjaajana, liikuntakasvatusupseerina, kouluttajana, liikuntatuotteiden kehittäjänä sekä miekkailu-, hiihto- ja triathlonvalmentajana. Lisää tietoa ja tarkempi CVTutustu myös muihin blogeihin
55 katselukertaa0 kommenttia

Komentáře


bottom of page