top of page

Bodyswingin ja käsiswingin erot

Päivitetty: 19. toukok.

Useimmat aikuispelaajat, joita olen valmentanut, ovat aloittaneet golfharrastuksen opettelemalla käsiswingin. Swingin, jossa voimantuotto- ja nopeus mailaan tuotetaan pääosin käsivarsilla vauhtia antaen ja palloon osumiseen keskittyen. Rohkenen väittää, että jopa 90 prosenttia aikuisina aloittaneista pelaajista lyö enemmän tai vähemmän käsiswingillä. Toki käsiswing voi parhaimmillaan olla suhteellisen varma ja tarkkakin harjoituksissa, mutta usein – varsinkin pelitilanteissa, paineen alla, jännittäessä tai yliyrittäessä – se on hyvin epävarma ja paljon virheitä tuottava.


Lentopituudet, osumapuhtaudet ja hajonnat vaihtelevat päiväkohtaisesti melko paljon. Tuloksenteon ja oman kehityksen kannalta käsiswing ei ole paras vaihtoehto golfiin, jossa lyöntien tarkkuus ja lentopituudet ovat ratkaisevassa osassa. Käsiswingin virheitä ja virheiden syitä on myös vaikeampi analysoida ja itse korjata. Helposti tulee korjattua virhe toisella virheellä.


Bodyswing- tekniikka eli ’body release’, jossa ei siis lyödä mailaan vauhtia käsillä, vaan vauhditus ja voimantuotto mailaan välittyy vartalonkierroista ja mailanpää vain vapautuu itsekseen osumaan, on käsiswingiä paljon varmempi monista syistä. Bodyswing kestää huomattavasti paremmin pelin paineita. Sen pystyy vakiinnuttamaan toistettavammaksi, tarkemmaksi ja tehokkaammaksi.


Bodyswing on myös hyötysuhteeltaan käsiswingiä parempi ja biomekaniikaltaan luonnollisempi eli keholle terveellisempi vaihtoehto. Jos tavallinen klubipelaaja haluaa kehittyä paremmaksi golfariksi, pitäisi opetella Bodyswing. Voit päästä aivan uudelle tasolle, alkaa nauttia golfista enemmän, pelata varmemmin ja saavuttaa parempia tuloksia.


PGA Pro Turkka Stenlund

Katso video


Turkka Stenlund on golfvalmennuksen rautainen ammattilainen ja taattuja tuloksia tuovan Bodyswing-opetusmetodin kehittäjä. Hän on toiminut golfin ammattivalmentajana (PGA) yli 30 vuotta ja sitä ennen urheiluvalmentajana sekä useiden eri lajien kilpaurheilijana.

Turkka on toiminut useassa isossa golfseurassa Head Prona ja ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä Golfliiton aluevalmennustoimintaa ja toiminut valmentajana muun muassa Vierumäen, Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistoissa.


Golfin lisäksi Turkka on toiminut liikunnanopettajana ja liikunnanohjaajana, liikuntakasvatusupseerina, kouluttajana, liikuntatuotteiden kehittäjänä sekä miekkailu-, hiihto- ja triathlonvalmentajana. Lisää tietoa ja tarkempi CV


3 834 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page