top of page

5 askelta malli- ja mielikuvaoppimiseen1. Katso jonkun sinua miellyttävän ammattilaispelaajan osuma- ja saattokuvaa. Katso ja yritä painaa mieleesi osumahetkellä olevat asiat: käsivarsien asento, asema ja lantion asento. Saatossa paina mieleesi käsivarsien suoruus, kierto, laajuus ja etujalan suoruus sekä lantion kierron asento. Katso tätä kuvaa usein ja yritä painaa edellä mainitut yksityiskohdat tarkasti mieleesi. Palauta kuva osineen mieleesi (katsomatta sitä) monta kertaa päivässä. Viimeiseksi illalla ennen nukahtamista.


2. Jos löydät kuvassa olevan pelaajan hidastetun swingvideon esimerkiksi YouTubesta, ala katsoa sitä. Katso ensin kokonaisuutta. Sitten lantion kiertoa, saattoa, mailan vapautusta osumaan ja loppuasentoa. Tarkkaile myös taakseviennin laajuutta, pituutta ja mitä tapahtuu, kun liike muuttaa suuntaa takaisin kohti palloa. Aisti tempo ja siinä oleva rytmi ja paina mieleesi erityisesti lantion kierto ja osuman jälkeinen käsivarsien ja mailan saattoliike. Katso päivittäin – illoin ja aamuin - ja yritä juurruttaa näkemäsi tarkasti mieleesi.


3. Voit myös kotioloissa itse matkia ja tapailla roolimallisi swingiä katsomalla itseäsi peilistä tai seurata katseella peilistä omia kehon ja mailan liikkeitäsi. Aivan aluksi metodissa harjoitetaan liikettä mailan kanssa ilman palloa. Kun päästään sille tasolle, että liike tuntuu ja näyttää kutakuinkin hyvältä otetaan mukaan myös palloja. Kuitenkin niin, että pääosin liikkeitä tehdään harjoitusswinginä, mutta rauhallisena. Välillä testataan, pysyykö liike samankaltaisena, kun pallo tulee mukaan lyöntiradalle.


4. Keskity liikkeen vaivattomuuteen, rentouteen ja luonnollisuuteen (välillä silmät kiinni, tuntien miltä kehossa tuntuu swingin eri vaiheissa - pitäen kuitenkin mallisuorituksen ydinkohdat mielessä, ei siis löysäilyä alavartalossa).

5. Palloja asetellaan silloin tällöin swingin radalle, mutta osumiseen ei kiinnitetä juurikaan huomiota, pallo vain häviää alustasta, kun keho kiertyy, lantio nousee ja maila päästetään saattoon - ja loppuasentoon.


Katso lisää Bodyswingistä ja uudesta kirjasta Opi Bodyswing www.bodyswing.fi

10 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Komentáře


bottom of page