top of page

Seniori 50+ "Hybridi swingillä" parempaa pelaamista pitkään!

Päivitetty: 9. marrask. 2023Lihasvoima, liikkuvuus ja tasapaino saattavat heikentyä iän myötä, mutta niistä huolimatta voi oppia erinomaisen swing-tekniikan! Pitää vain ottaa nämä iän tuomat tekijät huomioon.


Olen kehitellyt eräänlaisen "hybridi-swingin" joka luo mahdollisuuden swingata tarkasti, tehokkaasti ja rennon sujuvasti, ilman että se rasittaisi, tai vaatisi huomattavaa liikkuvuutta, tai kehon motoriikkaa.


Alla muutama harjoite josta selviää tärkeimmät asiat hybridiswingistä:

Avattu lyöntiasento takaa terveellisemmän, tarkemman ja vakaamman swingin ja pitemmän pallon lennon

Avatusta lyöntiasennosta (vasen jalkaterä, lantio valmiiksi auki n.30 astetta) pystyy tekemään eteenpäin menevän saattokierron ja mailan vapautuksen huomattavasti helpommin kuin suorasta stanssista.Valmiiksi avatusta lyöntiasennosta (vasen jalkaterä, lantio valmiiksi auki n.30 astetta) ja hyvällä ranne-kyynäkulman laukaisulla onnistuu jo tekemään erinomaisen tarkkaa, vakaata ja tehokasta swingiä.


Kun jalat ja lantio ovat alkuasennossa auki lyöntisuuntaan, saadaan aikaiseksi täysin riittävä vartalon avautuminen ja painonsiirto osumahetkeen. Tällöin lyönti menee helpommin läpi, pystytään swingaamaan alas ja eteenpäin ja pallo lentää yllättävän pitkälle pienellä hajonnalla!


(ps. maailman parhaat Seniori pelaajat käyttävät pääsääntöisesti tätä tapaa swingissään)

Vetoharjoituksessa tavoitteena on saada hieman enemmän voimia vartalosta. Tämän kun oppii tulee tietysti myös pituutta lyöntiin. Kohtalaisen haastava, mutta erittäin mielenkiintoinen harjoite. Katso alla oleva video:

Senioripelaajien toiveissa ja tavoitteissa on monia seikkoja, jotka liittyvät hyvin kiinteästi juuri bodyswing-tekniikasta otettujen elementtien osaamiseen ja hallintaan. Esimerkiksi toistettavuus, luonnollisuus, terveellisyys ja rentous,- pituuskin ovat sellaisia, jotka vaativat muutaman keskeisen yksityiskohdan toimivuuden.


On hyvä tietää että luonnollisuus ja rentous eivät poissulje hyvää ja tarkkaa teknistä osaamista. Ne kulkevat aina rinnakkain.

Ranne-kyynärkulma, vapautus harjoitus on helponnäköisyydestään huolimatta erittäin tärkeä ja suositeltava harjoite. Katso alla oleva video:


Alla olevassa harjoitteessa pyritään saamaan vartalon kierrosta voimaa ja vauhditusta ranne-kyynärkulman ja mailan vapautukseen. Erittäin hyvä ja tehokas harjoite! Katso video:Loppuun vielä kokonaissuoritus!Ystävällisin terveisin,

TurkkaTurkka Stenlund on golfvalmennuksen rautainen ammattilainen ja taattuja tuloksia tuovan Bodyswing-opetusmetodin kehittäjä. Hän on toiminut golfin ammattivalmentajana (PGA) yli 30 vuotta ja sitä ennen urheiluvalmentajana sekä useiden eri lajien kilpaurheilijana.


Turkka on toiminut useassa isossa golfseurassa Head Prona ja ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä Golfliiton aluevalmennustoimintaa ja toiminut valmentajana muun muassa Vierumäen, Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistoissa.


Golfin lisäksi Turkka on toiminut liikunnanopettajana ja liikunnanohjaajana, liikuntakasvatusupseerina, kouluttajana, liikuntatuotteiden kehittäjänä sekä miekkailu-, hiihto- ja triathlonvalmentajana.
Osta Opi Bodyswing-kirja, joka sisältää perusteorian, tekniikan yksityiskohdat ja erinomaiset ohjeet ja kuvasarjat. Myös fyysisestä harjoittelusta.


KIRJATILAUKSET SUORAAN OPETTAJALTA: proturkka(at)gmail.com

Hinta: 25e + postikulu 9,80e


73 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page