top of page

Talvi on golfarin mahdollisuus, hyödynnä se!

Päivitetty: 16. syysk.


”Hiihdossa mitalit jaetaan kesällä”, on vanha klisee, mutta voisiko tästä jotenkin vetää johdantoa golfin talviharjoitteluun?


Tiedämme. että useimmille klubipelaajille golf on vain kiva kesäinen harrastus ilman sen kummempia tavoitteita, pääasiana on vain mielekäs luontoliikunta hyvien ystävien seurassa. Hyvä niin! Mutta, golf olisi antoisampaa, jos swing kulkisi varmemmin, eikö?


Talvella kehitytään ja opitaan uutta!

Talvi on oivallinen mahdollisuus kehittymiseen, koska tällöin on aikaa harjoitella ja voi paremmin keskittyä tekniikan muutoksiin tai swingin tehostamistoimenpiteisiin. Vaikka swing hetkeksi sekoaisi, sillä ei ole niin väliä, kun ei ole menossa kentälle pelaamaan. Hyvän motivaattorina voi pitää sitä, että tulevan kesän pelissä ulosmitataan tänä talvella opittua.

Pelkällä pelaamisella ei kehity

Tiesittekö, että pelkkä pelaaminen enemmänkin huonontaa kuin parantaa tekniikkaa ja pelaamista ylipäänsä? Pelaaminen paineen alla, väsymys, liiallinen odottelu tai kiire vaikuttaa swingiin. Keskittyminen heikkenee ja lyönneistä tulee helposti väkinäisiä ja jännittyneitä. Joskus ne ovat ylivauhtisia, epärytmisiä tai varovaisia peruslyöntejä. Jos suurin osa lyönneistä on joko huonoja tai sinne päin, niin voiko joku väittää, että sellainen toiminta parantaa teknistä osaamista? Ei, vaan käy päinvastoin. Olette varmasti huomanneet tämän seuratessanne joidenkin pelikavereiden tekemistä kentällä? Koska kesällä tulee pelaamista paljon enemmän kuin itse tekniikkaharjoittelua eli harjoittelua rangella, niin ei swing, eikä pelaaminen pääse kehittymään.

Mikä on tavoitteesi?

Jos haluaa oikeasti kehittyä talven aikana, olisi ensimmäisenä päätettävä oma tavoite. Mikä on tahtotila, mitä haluaa oppia ja kuinka paljon on aikaa harjoittelulle? Riittääkö vain suurimpien virheiden korjaus? Kuinka paljon haluaa panostaa oman tekniikan kehittämiseen, sillä jokainen voi oppia, jos on riittävästi tahtoa? Haluaako nyt tänä talvena muuttaa käsilyönnin vartalojohtoiseksi Bodyswingiksi, oikeaksi lajitekniikaksi, jota myös ammattilaiset käyttävät?Lihasmuistiin ajaminen vaatii paljon oikeita toistoja

Sanotaan, että suoritustekniikka on hyvässä lihasmuistissa, kun sitä on tehty10 000 toistoa. Tuo määrä on siis 100 harjoitusta, joka harjoituksella 100 palloa. Jos harjoitellaan 2–3 kertaa viikossa, tekee se noin 7 000 toistoa 6 kuukauden aikana. Tämän määrän voi jopa kaksin- tai kolminkertaistaa kuivaharjoitteluna tai mielikuvaharjoitteluna. Lihas kun ei tiedä, onko pallo mukana harjoittelussa. Toistojen kuitenkin tulee olla mahdollisimman oikeita, jotta muokattu, uusi tekniikka alkaa kehittyä oikeaan suuntaan.

Bodyswing-valmennuksella kehityt

Bodyswing-kurssien tavoite on opettaa oppilaat itsenäiseen, laadukkaaseen ja omatoimiseen harjoitteluun. Opi oppimaan - opi harjoittelemaan on yksi mottomme. Aluksi käymme läpi, mitä oppilaan olisi osattava, jotta tulee paremmaksi.


Kurssilla opetellaan 5–7 kpl tekniikan ydinharjoitetta ja näitä harjoitteita tehdään keskittyneesti, harjoite kerrallaan ja periaatteella: hitaasta nopeaan, pienestä isoon. Harjoituksia tehdään riittävästi, myös kuivaharjoitteita ja mielikuvaharjoitteita. Harjoitteissa pyritään aina mahdollisimman hyvään ja oikeaan. Tehdään tietenkin videoanalyysiä, josta saa välitöntä palautetta. Lisäksi opetellaan kehotietoisuutta, opetellaan tuntemaan, miten keho ja kehon osat toimivat.


Kaikilla meidän kursseillamme panostamme siihen, että oppilas saa riittävästi tietoa ja käytännön harjoitteita, joiden avulla voi jatkaa omatoimista kehittymistään myös kurssin jälkeen. Talvi - golfarin parasta aikaa! Hyödynnä se!Bodyswing talvikurssitTutustu myös:


Opi Bodyswing ja onnistut


Käsiswingin ja Bodyswingin erot


Käsiswingistä Bodyswingiin - valmennuksen esittely


Kaikki blogit Lue lisää opetusmetodista
Syvempää, mutta yksinkertaistettua tietoa saat Opi Bodywing-kirjasta, jonka saat 20 %.n alennuksella (eli hintaan 27,92 €) Fitra-kaupasta koodilla SWING2022


1 katselukerta0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page