top of page

Bodyswing on polku itsensä kehittämiseen!

Päivitetty: 23. lokak. 2023Jotenkin haluan uskoa, että useat pelaajat ovat kiinnostuneita oppimaan ihan oikean swing-tekniikan, mutta samalla pohtivat, onko mitään järkeä mennä opetukseen, koska edellisen kerran jälkeen swing meni niin sekaisin, että lähes koko kesän pelit menivät täysin pieleen.


Kuulostaako tutulta? Ei ihme, sillä onhan swingin sekoaminen ikävä etenkin pelaajalle, jonka odotukset opetuksesta olivat aivan muuta kuin pelaamisen ”huonontuminen”. Tietenkin tämä on pettymys myös valmentajalle, jonka pyrkimyksenä oli auttaa pelaajaa löytämään keinoja parantaa oppilaan swingiä ja sitä kautta pelaamista.

Tietoisuus motivoi!


Yli 90 prosenttia oppilaistamme tulee opetukseen nähtyään ensin videoitamme, käytyään esittelyklinikoilla, luettuaan Opi Bodyswing-kirjamme tai jonkin -blogimme. Mistä tämä kertoo? Siitä, että tietoisuus luo mielenkiintoa, motivaatiota oppimiseen, harjoitteluun ja itsensä kehittämiseen. Se luo myös unelmia oman swingin kehittymisen mahdollisuuksista, mitä Bodyswing voi oikeasti tarjota!On tullut hyvin selväksi se seikka, että jos pelaaja ei tiedä, mitä swingissä oikein tapahtuu, miksi asioita pitäisi tehdä tietyllä tavalla, mitkä asiat tai toiminnat ovat tärkeitä, on pelaaja aika hukassa. Katso alla oleva video:Vaikka swing on vain vähän yli sekunnin tiedostamaton humahdus, niin siitä huolimatta on tärkeä tiedostaa, mikä merkitys on vartalon eri osilla ja niiden järjestyksellä rytmisessä liikkeessä. Kun tietoisuus näistä lisääntyy, pelaaja tiedostaa selkeämmin, mitä asioita pitää harjoitella, miksi tietyt asiat ovat tärkeitä ja miten ne pitää tehdä.


Videoi oma swingisi!


Tee itsellesi tärkeä ja silmäsi avaava palvelus: videoi oma swingisi tai tule edes kerran Bodyswing-valmennukseen, niin sinut videoidaan. Suurella todennäköisyydellä se havainnollistaa, että olet "käsilyöjä" ja siksi lyönnit vaihtelevat turhan paljon. Valmennuksessa tai kurssilla saat muutamat oleelliset Bodyswing-harjoitteet jatkoon, joiden ansiosta swingisi varmuus paranee nopeasti ja suhteellisen helposti!”Jos opin tuon lantionkierron, niin swing alkaakin näyttämään hyvältä, jopa kauniilta. Kun opin tuon vapautuksen, swingistä tulee rennompi, toistettavampi, tarkempi ja tehokkaampi.”

Katso tärkeää tietoa lantionkierrosta, miksi sillä on niin ISO merkitys swingissä: teksti ja videot: https://www.bodyswing.fi/post/lantiolla-iso-merkitys-swingissä


Satsaa swingiisi "kerran elämässä"


Unelmat hyvästä pelaamisesta, toimivasta swingistä ja ihan oikealla lajitekniikalla pelaamisesta eivät ole mahdottomia haaveita, vaan ihan mahdollisia sellaisia.


Oppilaani sanoin ”kerran elämässä” on hyvä vinkki, sillä kun on uskoa ja on selkeä tavoite sekä keinot siihen, niin kaikki on mahdollista!


Lue juttu, blogi ja katso videot: https://www.bodyswing.fi/post/kerran-elämässäPGA Pro Turkka Stenlund
Turkka Stenlund on golfvalmennuksen rautainen ammattilainen ja taattuja tuloksia tuovan Bodyswing-opetusmetodin kehittäjä. Hän on toiminut golfin (PGA) yli 30 vuotta ja sitä ennen urheiluvalmentajana sekä useiden eri lajien kilpaurheilijana.


Turkka on toiminut useassa isossa golfseurassa Head Prona ja ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä Golfliiton aluevalmennustoimintaa ja toiminut valmentajana muun muassa Vierumäen, Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistoissa.


Golfin lisäksi Turkka on toiminut liikunnanopettajana ja liikunnanohjaajana, liikuntakasvatusupseerina, kouluttajana, liikuntatuotteiden kehittäjänä sekä miekkailu-, hiihto- ja triathlonvalmentajana. Lisää tietoa ja tarkempi CV


Tutustu myös harjoitevideoihin

ja muihin blogeihin

8 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

留言


bottom of page