top of page
  • proturkka

Ei se tulos vaan matka!

Päivitetty: 9. helmik.

Minulta kysytään usein, miten ihmeessä jaksan päivästä ja vuodesta toiseen puhua ja opettaa samoja asioita valmennettavilleni. Samat kysymykset ja samat vastaukset, vain valmennettavat vaihtuvat.


Ulkopuolisen silmin työskentely saman asian parissa voi vaikuttaa yksitoikkoiselta. Onhan se toki niin, ettei opetettava asia juurikaan muutu. Kuitenkin jokainen kohtaamani ihminen, jokainen yksittäinen valmennettava ja jokainen ohjattava ryhmä on erilainen. Heidän myötään jokainen tunti, päivä ja vuosi on erilainen, ja jokaisena hetkenä merkityksellinen.Tekniikan opettaminen on valmennuksessani väline paljon suurempien asioiden liikuttamiseen.

Vaikka sivustakatsojasta saattaakin näyttää siltä, että opetan swingtekniikkaa, opetankin oikeastaan pelaajaa oppimaan tekniikkaa ja samalla löytämään omaa henkistä ja fyysistä potentiaaliaan. Siinä on valtavan suuri ero. Valmennettavat tuovat minulle joka päivä uutta innostusta tehdä tätä työtä.Mikä olisikaan palkitsevampaa kuin se, että on löytänyt sopivimmat metodit pitkään pelanneen valmennettavan virheellisten liikeratojen pois pyyhkimiseksi. Pelaajan, joka vanhasta luovuttuaan on on saanut uutta ja parempaa osaamista tilalle. Muutoksen tuoman ilon näkeminen valmennettavan kasvoilla on jotain, minkä tahdon kokea yhä uudestaan joka päivä. Kokea yhdessä pelaajan kanssa voitontunne hänen saavutettuaan tavoitteensa.


Iloa minulle tuovat myös ne pelaajat, jotka jo vuosia ovat junnanneet pelissään kehittymättä ja jotka valmennukseni kautta ovat saaneet motivaatiota löytää lyönnistään, pelistään, kehostaan ja itsestään uusia kehitettäviä asioita ja toimintoja.En milloinkaan kyllästy kuulemaan huudahduksia: ”En ikinä lyönyt näin hienosti”, ”Tämähän lähti kuin tyhjää vain” tai ”Nyt sain sen lantion toimimaan pelissä”.


Kyse valmentamisessa on siis pitkälti pelaajien ja samalla itsensä kehittämisestä. Yhteisestä ja itse kunkin omasta löytöretkestä, joka ei koskaan pääty, sillä aina voi kehittyä ja oppia uutta.


Sitä on Bodyswing!


PGA Pro Turkka Stenlund

www.bodyswing.fi


Tutustu myös harjoitevideoihin

ja muihin blogeihin

Katso tulevat BodyswingkurssitTurkka Stenlund on golfvalmennuksen rautainen ammattilainen ja taattuja tuloksia tuovan Bodyswing-opetusmetodin kehittäjä. Hän on toiminut golfin ammattivalmentajana yli 30 vuotta ja sitä ennen urheiluvalmentajana sekä useiden eri lajien kilpaurheilijana. Turkka on toiminut useassa isossa golfseurassa Head Prona ja ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä aluevalmennustoimintaa ja toiminut valmentajana muun muassa Vierumäen, Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistoissa. Golfin lisäksi Turkka on toiminut liikunnanopettajana ja liikunnanohjaajana, liikuntakasvatusupseerina, kouluttajana, liikuntatuotteiden kehittäjänä sekä miekkailu-, hiihto- ja triathlonvalmentajana. Lisää tietoa ja tarkempi CV
Osta Opi Bodyswing-kirja, joka kertoo golfin perusteorian ja antaa konkreettiset ja yksinkertaistetut käytännön vinkit, miten voit oppia hyvän lajitekniikan, Bodyswingin.37 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page