top of page

Bodyswingtekniikka ja sen hyödyt

Päivitetty: 29. kesäk. 2023

Golfin virallinen ja varsinainen swingin laji- perustekniikka on nimeltään Body Release-tekniikka, jonka nimen olemme vain muuttaneet bodyswingiksi. Nimi bodyswing on myös rekisteröity meille, joten ette ole voineet sitä nimeä kuulla Green Card-kursseilla, tai muissakaan swingtekniikkaa käsittelevissä julkaisuissa.


Opetuksissamme ja valmennuksessa toteutamme siis PGA yleisesti hyväksymiä tekniikan perusteita, periaatteita ja lainalaisuuksia. Nämä perustuvat swingteorian malliin, jossa on 11 tekniikan kriittistä pistettä, 5 lainalaisuutta ja 3 ennen swingiä tehtyyn asetelmaa.


Tekniikan esitystavassa pyrimme tarkoituksella kiteyttämään ja yksinkertaistamaan, jotta mahdollisimman moni ymmärtäisi tekniikan "ison kuvan", periaatteen ja keskeiset tekniikan ydinkohdat- ja voisi jopa omatoimisesti pystyä harjoittelemaan näkemäänsä mallioppimisen kautta.


Bodyswingissä nopeus ja teho mailaan tehdään vartalon oikea-aikaisella-ja suuntaisella kierrolla ja osumaan itsekseen vapautuvalla ranne-kyynärkulmalla. Vartalo toimii ikään kuin jousena, swingin moottorina, joka antaa vauhdin ja suunnan mailalle.


Bodyswing noudattaa hyvin pitkälti heittoliikkeen periaatetta, jossa väline irrotetaan vartalon kiertoon. Golfswingissä maila irrotetaan vartalonkiertoon, pallon ollessa vain heiton radalla.

Käsilyönnissä maila menee osumaan ennen vartaloa ja Bodyswingissä sen sijaan maila heilahtaa osumaan vartalonkierron jälkeen. Vapautettu maila säilyttää osumakorkeuden, käsivarret ja ranteet suoristuvat osumaan automaattisesti ja mailanlapa säilyttää oikean asennon, suunnan ja vauhdin.


Bodyswingissä ei ole tarkoitus erikseen lyödä ja osua palloon, vaan osuma vain tulee ja tapahtuu liikkeen aikana ja sisällä.


Nämä ovat Bodyswingin tärkeimmät hyödyt! Katso video.


Turkka Stenlund (PGA Pro v.1991) on golfvalmennuksen rautainen ammattilainen ja taattuja tuloksia tuovan Bodyswing-opetusmetodin kehittäjä. Hän on toiminut golfin ammattivalmentajana yli 30 vuotta ja sitä ennen urheiluvalmentajana sekä useiden eri lajien kilpaurheilijana.

Turkka on toiminut useassa isossa golfseurassa Head Prona ja ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä Golfliiton aluevalmennustoimintaa ja toiminut valmentajana muun muassa Vierumäen, Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistoissa.


Golfin lisäksi Turkka on toiminut liikunnanopettajana ja liikunnanohjaajana, liikuntakasvatusupseerina, kouluttajana, liikuntatuotteiden kehittäjänä sekä miekkailu-, hiihto- ja triathlonvalmentajana. Lisää tietoa ja tarkempi CV


Terveisin

Turkka

Bodyswing Golf Academy

p. 041 7265860


256 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page